Kategori | Användningsmöjligheter | Resultat/fördelar |
Kött/kyckling Färdiglagat förtillagat kylt/fryst kött | Kylt eller fryst kött (processat eller djupfryst) | - Maillardreaktion, naturligt färgämne
- Håller köttet saftigt och mört
- Understryker den kraftiga köttsmaken
|
Kebab | - Maillardreaktion, naturligt bryggningshjälpmedel
- Understryker den kraftiga köttsmaken
- Smaknyans av karamell ger grillarom
|
Torkat nötkött (beef jerky) | - Ger en djupt rödbrun färg
- Undertrycker oönskad lukt och understryker angenäma dofter
- Särskilt mångsidig för nya smakkreationer
|
Oxköttsoppa oxbuljong | - Förstärker oxbuljongsmaken
- Optimerar smakutvecklingen
- Smakar som efter småkokning under lång tid
- Förstadium till aromer ger fler smakkomponenter
|
Köttbullar burger patty | - Maillardreaktion
- Understryker den kraftiga köttsmaken
|
Skinka | - Understryker den kraftiga köttsmaken
- Saltreducerat alternativ
|
Fisk/skaldjur | Laxrom | - Undertrycker oönskad lukt
- Välbalanserad smak
- Förlänger hållbarheten
|
Marinerad lax | - Undertrycker oönskad lukt
- Välbalanserad smak
- Förlänger hållbarheten
|
Kyld och fryst fisk/skaldjur (smaksatt) | - Undertrycker oönskad lukt
|
Asiatiska och andra nationella kök Förtillagat kylt/fryst kött | Potatischips Kryddblandning för frysta potatischips | - Saltreducerat alternativ
- Särskilt mångsidig för nya smakkreationer
- Smältbar, betonar kryddig smak
|
Soppa buljong | - Optimerar smakutvecklingen
- Smakar som efter småkokning under lång tid
- Förstadium till aromer
|
Salladsdressing | - Exotisk smak
- Reducerar syran
- Reducerar syran/bakteriostatiska egenskaper
|
Barbequesås steaksås | |
Dippsås till kycklingrätter | |
Wok-Sauce | - Exotisk smak
- Utvecklar aromer vid uppvärmning
|